thuis in't stadhuis door Finn

 Thuis in't stadhuis  

Op 5 oktober zijn De Leeuweriken naar het stadhuis geweest 

 

Toen we binnen gingen kregen we een uitleg van een meneer die op professor Gobelijn lijkt, omdat hij zich vaak vergiste in zijn woorden. Daarna gingen we naar de trouwzaal/ strafzaal. Er was een soort doolhof dat werd gebruik voor straf. Dan moesten ze op hun knieën en naar het midden van het doolhof gaan. Ilias moest dit eens voortonen. Het was ook een trouwzaal. 

 Na de trouwzaal/ strafzaal gingen we naar de troonzaal. In de troonzaal stond een troon waar Napoleon ooit op heeft gezeten. Ze hadden ook een stoel en als je het kussen eraf doet dan is het een WC. Die stoel hoorde bij de troon, zo kon Napoleon naar het toilet, zonder dat hij iets miste. Ze hadden geen wc-papier dus ze kuisten hun poep af met hun rechterhand en met hun linkerhand schudden ze handen. 

 Toen gingen we naar een zaal waar 4 kisten stonden. We hadden groepjes gemaakt: ik zat met Arthur, Ilias en Leo. Er waren opdrachten in de kistjes. Ik weet niet maar wat voor opdrachten er waren, maar de opdrachten gingen over het bestuur van een gemeente en het stadhuis.  

Na de opdrachten kregen we water of fruitsap. Dan kwam een schepen van de jeugd binnen en daarna... kwam de burgermeester binnen. Het was een drukke dag voor de burgemeester dus hij kon geen foto maken.  

Verder mochten we onze voorstellen voor Zwijnaarde indienen. Ik vond het interessant.  

EINDE  

Reacties

Populaire posts